توزیع درجه حرارت به صورت ۲/۳ در الکترود و ۱/۳ در فلز قطعه کار می باشد .
جوشکاری با جریان AC :
استفاده از دستگاه های جوشکاری با برق متناوب روز به روز بیشتر گردد .
مزایای استفاده از این جوشکاری را می توان به شرح زیر خلاصه نمود :
۱- پایین تر بودن قیمت اولیه دستگاه های جوش ac
2- فقدان ضربه مغناطیسی : به دلیل عدم وجود ضربه مغناطیسی جوشکاری گودی ها ، گوشه ها ، لبه ها ساده تر انجام می گیرد .
۳- نفوذ عمیق و خوب نوار جوش به داخل قطعه کار
۴- اعمال پدیده پاک کردن : این پدیده شامل پخش کردن ذرات اکسیدی غیر مذاب از روی سطح کار بوده و هنگامی انجام می گیرد که اتصال از نوع معکوس ( الکترود قطب مثبت DCRP ) باشد .
۵- حرارت زیاد الکترود در هر نیم سیکل که الکترود منفی می شود کاهش می یابد .
۶- استفاده از جریان ها با شدت کمتر
۷- کاربرد همه نوع الکترود در جوشکاری دستی
۸- تسهیل شرایط شروع قوس
۹- سهولت نگهداری قوس با طول کوتاه
۱۰- تسهیل شرایط جوشکاری در وضعیت غیر تخت ( قائم ، افقی ، سقفی یا بالا سر )
۱۱- مناسب تر بودن برای جوشکاری ورق های نازک
جریان ac در جای ترجیح داده می شود که شروع مجدد قوس مسئله چندان مهمی نباشد و این اغلب می توان به کمک افزایش بعضی ترکیبات پایدار کننده قوس در موارد پوشش الکترود ( فلاکس ) جبران کرد . این مواد خاصیت یونیزاسیون زیادی دارند .
برای اکثر فلزات معمولی ، انتقال فلز از الکترود مصرفی به حوضچه جوش در حالت ( DCSP ) نسبت به حالت ( DCRP ) یکنواخت تر و بهتر انجام می گیرد .
تأثیر پوشش الکترود بر عمق نفوذ و کیفیت جوش :
پوشش الکترود دارای چندین نقش اساسی و خصوصیت ویژه است :
۱- باید پایدار کننده قوس باشد
۲- یک فضای گازی ، همچنین لایه سرباره ای را به وجود آورده تا قوس و حوضچه مذاب جوش را از ناخالصی ها و تماس با اتمسفر محافظت می کند .
۳- کنترل واکنش های سرباره – مذاب فلز – گاز و گاهی اوقات عمل تصفیه یا اضافه کردن عناصر آلیاژی را انجام دهد .
۴- سرباره باید دارای آنچنان خواص فیزیکی نظیر ویسکوزیته و کشش سطحی و غیره باشد تا شکل گرده ی جوش دارای برآمدگی و صافی مورد نظر باشد .
۵- از طرف دیگر پس از کنترل سرعت سرد شدن جوش و پس از انجماد جوش ، سرباره شیشه ای شکل که به گل جوش هم مرسوم است به راحتی از سطح جوش جدا شود .
همانطور که می توان انتظار داشت الکترودی ساخته نشده است که کلیه خواسته ها را در تمام شرایط پاسخگو باشد . خوبی و بدی الکترودها را معمولا از روی نرخ فلزی که رسوب می دهند ، خواص مهندسی جوش حاصل ، هزینه واخد حجم یا وزن فلز رسوب داده شده و راحتی کاربرد الکترود توسط جوشکار می سنجند .
بررسی انجام شده روی مقاومت به ضربه حاصله از الکترودهای با راندمان زیاد و کاملا بازی و همچنین رتیلی نشان می دهد که فلز جوش های حاصله از الکترودهای بازی از مقاومت به ضربه بهتری نسبت به نوع رتیلی بر خوردارند . علت این تفاوت ، نحوه توزیع و شکل ناخالصی های سرباره عنوان شده است .
جوش های حاصل از الکترود بازی دارای ناخالصی های کوچک ولی بسیار زیادی هستند که کاملا در آن پخش شده اند . در حالیکه فلز جوش های رتیلی دارای مقدار زیادی ناخالصی با دانه بندی بسیار متفاوت هستند . به همین خاطر است که انرژی ضربه ی بین جوش های رتیلی و بازی ، رفتار متفاوتی را از خود نشان می دهد .