مهندسان جوش ( welding engineers )

مهندسان جوش ( welding engineers )

جوشکاری یا عیب
مهندسان جوش ( welding engineers )

مهندسان جوش ( welding engineers )

جوشکاری یا عیب

تأثیر کیفیت پوشش بر کیفیت جوش (Effect of electrode coating )

در کارهای حساس که کنترل کیفی جوش انجام می شود ، شرط لازم برای رسیدن به جوش مطلوب استفاده از الکترود سالم می باشد ( البته این شرط کافی نیست ) . فاسد بودن الکترود به معنای غیر قابل استفاده بودن آن نیست ، اما انتظاراتی که از الکترود می رود و در شناسه الکترود معرفی شده است تأمین نخواهد شد . الکترود ضمن حمل و نقل و یا انبارداری ، به یکی از روش های زیر فاسد می شود.

عوامل فساد الکترود :

۱ – عدم هم محوری پوشش و هسته یکی از عوامل فساد است .

۲ – نیم سوز بودن پوشش الکترود : اگر الکترود به قطعه کار بچسبد و جدا نشود ، گداخته شده و حرکت های چپ و راست جوشکار برای کندن الکترود ، پوشش را خراب نموده و گداخته شدن پوشش باعث نیم سوز شدن آن می شود .


 تأثیر کیفیت پوشش بر کیفیت جوش   ادامه مطلب ...

اثر نوع جریان و پوششش الکترود بر عمق نفوذ و کیفیت جوش

در جوشکاری با قوس الکتریکی ممکن است از جریان متناوب ac یا جریان dc با الکترود مثبت یا منفی استفاده شود. انتخاب جریان به روش جوشکاری ، نوع الکترود ، اتمسفر قوس و نوع فلزی که جوش داده خواهد شد ، بستگی دارد . با اکثر فلزات معمولی ، انتقال فلز از الکترود معمولی به حوضچه جوش با جریان یکنواخت و الکترود مثبت ، یکنواخت تر و بهتر انجام می گیرد .
قطب مثبت قوس الکتریکی به علت بمباران الکترون ها گرم ترین قسمت است . بنابراین با جریان یکنواخت به کار بردن الکترود با قطب منفی ( DCEN ) یا اتصال مستقیم این امتیاز را دارد که شدت عمل ذوب در قطعه کار بیشتر خواهد بود .
از طرف دیگر برای الکترودهای غیر مصرفی این نکته قابل توجه است که حرارت تولید شده در روی الکترود ، عملا توسط انتقال حرارت از بین می رود و جزء حرارت تلف شده محسوب شده و منجر به راندمان حرارتی کمتری می شود .

جوشکاری با قطب مستقیم  
ادامه مطلب ...

جوشکاری آلومینیوم (Welding Aluminum)

فلزاتی که در حالت جامد صد در صد در یکدیگر قابل حل شدن هستند بالاترین قابلیت جوشکاری در یکدیگر را دارند و فلزاتی که قابلیت انحلال آنها در حالت جامد محدود است ظرفیت جوش پذیری کمتری دارند . فلزاتی که در حالت جامد غیر قابل انحلال اند با روش های ذوبی هم امکان جوشکاری آنها فراهم نیست.


به طور کلی عوامل تعیین کننده در جوش پذیری فلزات عبارتند از:

۱-    آنالیز یا ترکیب شیمیایی فلز یا آلیاژ ( فلزات پایه وپر کننده )

۲-   عملیات حرارتی پیش گرمایی و پس گرمایی

۳-  روش های جوشکاری

۴-   سایر عوامل خارجی و محیطی


جوشکاری آلومینیوم :

آلو مینیوم  سبک و مقاوم در مقابل خوردگی و زنگ زدگی است و سبکترین فلز تجاری به حساب می رود. اگر به صورت آلیاژ در آید استحکام کششی آن می افزاید .


Welding AluminumWelding Aluminum  ادامه مطلب ...

جوشکاری مقاومتی نقطه ای (Resistance spot welding)

جوشکاری مقاومتی نقطه ای:

جوشکاری مقاومتی نقطه ای فرآیندی است که در آن سطوحی که بر روی هم قرار گرفته اند از طریق حرارت تولید شده در یک یا چند نقطه به هم متصل می شوند. گرمای تولید شده در این نقاط، حاصل از فلوی جریان الکتریکی است که بین الکترودها برقرار می شود و از میان قطعات نیز عبور می کند. ضمن اینکه الکترودها در این وضعیت با اعمال فشاری خاص، سطوح را به نزدیک می کنند.


Resistance spot welding  ادامه مطلب ...

تأثیر قطر الکترود و شدت جریان مصرفی بر عمق نفوذ جوش

تأثیر آمپر بر عمق نفوذ و گرده ی جوش :

شدت جریان مقدار نفوذ جوش را کنترل می کند و به جز موارد استثنایی ، جریان با نفوذ رابطه ی مستقیم دارد . تغییر جریان مقدار ولتاژ را نیز تحت تأثیر قرار می دهد . در طول قوس ثابت ، با افزایش جریان ، ولتاژ نیز افزایش می یابد . از جنبه های تکنولوژیکی ، جریان جوشکاری افزایش قابل توجهی بر روی عمق نفوذ جوش دارد ولی افزایش آن بیش از یک مقدار معین باعث می شود که سطح گرده ی جوش رضایت بخش نباشد . به ازای ضخامت معین از قطعات ، جریان حداکثری وجود دارد که بهترین نفوذ را با سطح گرده ی صاف و یکنواخت ارائه می دهد.


Welding-electrod  ادامه مطلب ...

طبقه بندی عیوب جوشکاری

طبقه بندی عیوب جوشکاری
WELDING DEFECTS CLASSIFICATION



دانلود

شناخت دستگاهای جوشکاری

شناخت دستگا ههای جوشکاری 

وچگونگی تنظیم آنها



دانلود


کنترل کیفیت در جوشکاری ساختمان

کنترل کیفیت در جوشکاری ساختمان




دانلود



دسته بندی کلاسیک فولادهای ساده کربنی

دسته بندی کلاسیک فولادهای ساده کربنی


دانلود



تاثیر درجه حرارت آنیل کردن بر گرافیت زایی فولاد ck45

تاثیر درجه حرارت آنیل کردن بر گرافیت زایی فولاد ck45


با تشکر فراوان از : مهندس حاج حسین نادی


دانلود 



بررسی انتخاب فرآیند جهت جوشکاری

بررسی انتخاب فرآیند جهت جوشکاری
فولادهای پر استحکام و کم آلیاژ

با تشکر فراوان از : مهندس حاج حسین نادی

دانلود 


شناسی و مقابله با پدیده خوردگی

شناسی و مقابله با پدیده خوردگی

 درخطوط لوله های فولادی صنعت پتروشیمی


با تشکرفراوان از : مهندس حاج حسین نادی 


دانلود



پیچیدگی یا اعوجاج (Distortion)

مقدمه

پیچیدگی و تغییر ابعاد یکی از مشکلاتی است که در اثر اشتباه طراحی و تکنیک عملیات جوشکاری ناشی می‌شود. با فرض اجتناب از ورود به مباحث تئوریک تنها به این مورد اشاره می‌کنیم که حین عملیات جوشکاری به دلیل عدم فرصت کافی برای توزیع یکنواخت بار حرارتی داده شده به موضع جوش و سرد شدن سریع محل جوش انقباضی که می‌بایست در تمام قطعه پخش می‌شد به ناچار در همان محدوده خلاصه می‌شود و این انقباض اگر در محلی باشد که از نظر هندسی قطعه زاویه‌دار باشد منجر به اعوجاج زاویه‌ای (Angular distortion) می‌شود. 


در نظر بگیرید تغییر زاویه‌ای هرچند کوچک در قطعات بزرگ و طویل چه ایراد اساسی در قطعه نهایی ایجاد می‌کند. حال اگر خط جوش در راستای طولی و یا عرضی قطعه باشد اعوجاج طولی و عرضی (Longitudinal shrinkage or Transverse shrinkage) نمایان می‌شود. اعوجاج طولی و عرضی همان کاهش طول قطعه نهایی قطعه می‌باشد. این موارد هم بسیار حساس و مهم هستند. نوع دیگری از اعوجاج تاول زدن یا طبله کردن و یا قپه (Bowing) می‌باشد.   ادامه مطلب ...

عیوب در اتصالات جوشکاری شده

عیوب در اتصالات جوشکاری شده


یک ناپیوستگی در حقیقت یک انقطاع در ساختار فلز جوش می باشد مثل وجود ناهمگنی در خواص مکانیکی و متالورژیکی ماده یا فلز جوش.

عیب نیز یک ناپیوستگی است که به واسطه ویژگی خاصش و یا در اثر تجمع آن درقطعه یا محصول، نمی تواند حداقل استانداردهای کاری مورد نیاز را برآورده کند.

عیوب جوش به طور کلی به گروههای زیر تقسیم می شود:

ترکها

حفره های گازی

ناخالصیهای سرباره جوش

عدم نفوذ یا ذوب

شکل ناقص یا طرح ظاهری غیر قابل قبول جوش

و سایر عیوب(مثل اثر پاشش قوس الکتریکی بر روی سطح قطعه   ادامه مطلب ...

دانلود پروژه کارشناسی مهندسی جوشکاری

دانلود پروژه مهم برای رشته مهندسی جوشکاری
موضوع درباره روشهای جوشکاری
مخصوص مطالعه عموی رشته جوش

دانلود پروژه

استاندارد

همراه با مثالهای کاربردی از استانداردهای
ASME ، AWS , API )


دانلود پروژه

مروری بر بازرسی مخازن تحت فشار

بازرسی مخازن تحت فشار

(Pressure Vessels Inspection)



دانلود پروژه


بازرسی جوش به روش رادیو گرافی (RT)

بازرسی جوش به روش رادیو گرافی (RT)


اصول بازرسیRT: از اشعه ایکس یا گاما برای پرتونگاری استفاده می شود. پرتو به جسم تابیده می شود وبه علت طول موج کم اشعه ها جذب قطعه می شود.کیفیت اشعه ایکس بهتر اما گرانتراست نفوذ گاما زیاتر است.

تعریف پرتونگاری: ایجاد یک تصویر در بعدی از جسم بر روی یک صفحه حساس مانند فیلم که قابل تغییر باشد .میزان جذب اشعه در جسم بستگی به دو فاکتور چگالی وضخامت دارد.

بنابراین در قطعه نازک اشعه بیشتر عبور می کند و فیلم را بیشتر تحت تاثیر می گذارد وهرچه چگالی وضخامت بیشتر باشد جذب توسط قطعه بیشتر می شود وفیلم روشنتر می شود. سرب بیشترین جذب رادارد.

تصاویر عیوب در فیلم: ترک به صورت شاخه ای وتیره spatterضخامت قطعه کار را بیشتر کرده پس روشنتر است و تخلخل تیره دیده می شود.

Lop تیره واگر لبه ها منظم ترتیب داده شده در وسط خط جوش خط تیره دیده می شود.

Lof تیره و تفاوت آن با ترک درشاخه ای بودن ترک است.

ناخالصی ها مثل ناخالصی تنگستنی روشن دیده می شوند علت آن هم چگالی آن از چگالی جوش بیشتر است.  ادامه مطلب ...